Zoeken

Elon Musk biedt Satellietinternet Starlink in Marokko aan

18 januari 2023 - 15:00 - Economie

©

Met zijn bedrijf Starlink wil de Amerikaanse miljardair Elon Musk de toegang tot internet vergemakkelijken voor Marokkanen, vooral in gebieden die slecht worden bediend door vaste en mobiele terrestrische netwerken.

Het moederbedrijf SpaceX werkt aan de uitbreiding van de Starlink-dienst, die eind 2020 werd gelanceerd en toegang biedt tot internet, met name in gebieden die slecht worden bediend door de vaste en mobiele terrestrische netwerken, tegen de betalende aanschaf van een modem en een abonnement waarvan de tarieven per land verschillen. Het is de bedoeling om deze dienst in 2023 in 23 Afrikaanse landen, waaronder Marokko, te lanceren, aldus Challenge. De lancering is wel afhankelijk van het verkrijgen van de nodige wettelijke vergunningen in de betrokken landen.

Lees ook: Digitale levenskwaliteit: Marokko wint 13 plaatsen

Ondertussen nodigt het bedrijf van de Amerikaanse miljardair Elon Musk Marokkaanse consumenten uit om hun Starlink-abonnement te reserveren. "Starlink mikt op dekking van uw regio in 2023. De beschikbaarheid is afhankelijk van wettelijke goedkeuring.

Lees ook: Marokko bij begunstigden Medusa glasvezelproject

Reserveringen kosten naar verwachting 99 dollar. Dit bedrag moet elke maand door de abonnee worden betaald voor de aansluiting. De apparatuur bestaat uit een schotel, een statief, een stroomkabel en een router en kost 499 dollar. De Starlink-dienst is reeds beschikbaar in ongeveer 40 staten, waaronder de Verenigde Staten, delen van Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en delen van Chili en Brazilië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team