Zoeken

FlyOrange annuleert vluchten, honderden Marokkanen gedupeerd

27 juli 2018 - 11:23 - Wereld

©

Door de annulering van meerdere vluchten van FlyOrange vanuit Rotterdam naar Tetouan, Nador en Al Hoceima, zijn honderden passagiers gedupeerd.

De vluchten werden voor een onduidelijke reden op het laatste moment geannuleerd. Volgens FlyOrange zijn de annuleringen te wijten aan de Portugese chartermaatschappij AviaTrade die de vluchten moest verzorgen.

"FlyOrange is helaas het slachtoffer van een derde partij, AviaTrade, dat zijn verplichtingen naar FlyOrange niet nakomt. Hierdoor zijn wij niet in de gelegenheid de verplichtingen naar de passagiers na te komen. Dit veroorzaakt vertragingen en annuleringen. FlyOrange is in overleg met juridische adviseurs en andere partijen hoe om te gaan met deze situatie. Ons streven is de schade en moeilijkheden voor de passagiers tot een minimum te beperken. Zodra er concreet meer info is, wordt hierover gecommuniceerd. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Tot die tijd vragen we jullie om de rust te bewaren en de families van onze medewerkers niet te exposeren en te bedreigen via social media (ook deze mensen zijn slachtoffer van deze situatie). Onze excuses voor het ongemak.", schrijft de touroperator op social media.

Volgens gedupeerde reizigers is FlyOrange al dagen zowel telefonisch als via sociale media onbereikbaar. Ook AviaTrade is niet bereikbaar. Het Europees Consumenten Centrum (ECC) raadt de passagiers aan om aangifte te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team