Zoeken

FlyOrange vraagt faillissement, alle vluchten naar Marokko geannuleerd

27 juli 2018 - 13:20 - Wereld

©

FlyOrange heeft faillissement aangevraagd en de annulering van alle vluchten naar Marokko aangekondigd. De touroperator staat al enkele dagen onder vuur vanwege de plotse annulering van tientallen vluchten vanuit Rotterdam The Hague Airport naar het noorden van Marokko.

Volgens het reisbureau is de Portugese chartermaatschappij Aviatrade schuldig voor de situatie. "Zij voeren de afgesproken en vooruitbetaalde vluchten niet uit en daardoor is FlyOrange niet in staat zijn verplichtingen naar de passagiers na te komen.", stelt de groep in een verklaring op social media.

Bij de Portugese chartermaatschappij wordt dat tegengesproken en zou FlyOrange zijn betalingsverplichtingen niet zijn nagekomen. Volgens AviaTrade gaan de vluchten gewoon door zodra de touroperator betaalt., maar die heeft intussen faillissement aangevraagd.

De kans dat de gedupeerde reizigers hun geld terugvorderen is klein. FlyOrange belooft meer informatie zodra de rechtbank een curator heeft aangewezen. Het Europees Consumenten Centrum (ECC) raadt reizigers aan om aangifte te doen.

Bladna.nl