Zoeken

Tarik Tissoudali opnieuw verkozen tot "Belgische Leeuw"

24 december 2022 - 07:00 - Sport

©

Tarik Tissoudali van AA Gent is deze week verkozen tot ’Belgische Leeuw’ van het jaar. De trofee wordt uitgereikt aan de beste voetballer van Arabische afkomst in de Belgische Jupiler Pro League. Ilias Sebaoui uit Beerschot werd verkozen tot belofte van het jaar.

Voor het tweede jaar op rij is de Nederlandse Marokkaan Tarik Tissoudali onderscheiden met de Belgische Leeuw. Dit is een prijs voor de beste voetballer van Arabische afkomst in de Belgische competitie, meldt de Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Tarik Tissoudali verkozen tot "Belgische Leeuw"

Tarik Tissoudali was samen met Ismaël Kandouss van Union Sint-Gillis en Adem Zorgane van Sporting Charleroi genomineerd.

Bij de vrouwen werd Rkia Mazrouai van AA Gent verkozen. Illias Sebaoui uit Beerschot won in de categorie Belofte van het Jaar. Ibrahim Salah uit Gent en Zakaria El Ouahdi van RWD Molenbeek waren ook in de race voor deze prijs.

Lees ook: Antwerpenaars Sebaoui en Saibari kiezen voor Marokko

De titel van coach van het jaar werd voor het tweede jaar op rij toegekend aan Karim Bachar. De prijs van beste speler van Arabische afkomst in het buitenland ging naar Ilias Chair.

Bladna.nl