Zoeken

Na 4L Trophy nu ook ’Fiat Panda rally’ in Marokko

11 december 2013 - 18:31 - Sport

©

Iedereen kent de 4L Trophy, humanitaire rally voor studenten die met een Renault 4 schoolspullen uitdelen aan kinderen in het zuiden van Marokko. Nu bestaat er ook een gelijkaardige rally maar met Fiat Panda auto’s.

In tegenstelling tot de 4L Trophy waaraan enkel studenten mogen deelnemen, mag iedereen meedoen aan de Panda Raid. De organisator omschrijft de rally als een ’niet te missen menselijke ervaring’.

De rally bestaat uit 7 etappes per dag. De routes worden gekozen door de organisator. Deelnemers moet hun weg zien te vinden zonder de hulp van nieuwe technologieën zoals een GPS. Van de bemanningen wordt verwacht dat ze met een kompas en kaarten de controlepunten vinden.

De enige voorwaarde is dat de deelnemers met een Fiat Panda (of haar Spaanse versie Seat Marbella) rijden. Snel rijden of als eerste aankomen hoeft ook niet, iedereen bepaalt zijn eigen tempo.

Reeds 90 bemanningen zijn ingeschreven voor de 6e editie gepland op 8-15 maart 2014. Zin om deel te nemen? Alle informatie kan je terugvinden op de website van de rally.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team