Zoeken

Fiat denkt aan fabriek in Marokko

18 november 2019 - 15:30 - Economie

©

De Franse en Italiaanse autofabrikanten Peugeot PSA en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) hebben onlangs hun fusie aangekondigd, wat mogelijk leidt tot de bouw van een Fiat-fabriek in Marokko.

"Onze relatie met Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is heel oud. Marokko is al lange tijd een partner van Fiat. Marokko wil zich positioneren als een serieuze speler in de internationale autosector. Ik zal geen enkele kans missen om de sector te ontwikkelen. We spreken met iedereen. In dit soort discussies moet je nederig zijn en willen leren, omdat elk beroep zijn eigen kenmerken heeft." Dat verklaarde minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel aan Le360.

De bewindsman stelt niet te snel te willen zijn. Marokko is een partner van beide fabrikanten waardoor de fusie van de groep wel een kans kan zijn voor het koninkrijk.

Moulay Hafid Elalamy herinnert er tevens aan dat de fabrieken van Fiat in Europa slechts op 46 procent van hun capaciteit draaien volgens cijfers van het adviesbureau LMC Automotive.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team