Zoeken

Marokko gaat militaire industrie ontwikkelen

22 november 2019 - 13:20 - Economie

©

Marokko streeft ernaar een echte wapenindustrie te ontwikkelen met de bouw van een eerste fabriek voor de productie en het onderhoud van militair materieel.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia is Marokko reeds begonnen met de aankoop van patenten en eist van zijn belangrijkste wapenleveranciers de oprichting van bedrijven voor militaire uitrusting en de overdracht van technologieën bij de aankoop van militair materieel.

Marokko heeft intussen ook meerderen patenten gekocht bij grote wapenfabrikanten in Europa, maar ook in Rusland, China en India. Spanje, Groot-Brittannië en Brazilië hebben tevens de wil geuit om mee te werken aan de ontwikkeling van een militaire industrie in Marokko door de vestiging van bedrijven.

Het project moet onder meer leiden tot een verlaging van de uitgaven van Marokko voor de aankoop van militair materieel. Dat stelt Abdellatif Loudiyi, onderminister van Defensie.

Wetenswaardig is dat de begroting van het leger van 35,8 miljard dirham in 2018 naar 39,9 miljard dirham in 2019 is toegenomen. Dat is 10 procent meer in één jaar tijd volgens een rapport van de Commissie Buitenlandse zaken en Defensie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team