Zoeken

Netflix serie ’Lupin’ hit in Marokko

14 januari 2021 - 15:20 - Cultuur

©

Lupin, de Franse serie met Omar Sy die op Netflix te zien is, staat op nummer 1 in veel landen, waaronder ook Marokko.

Lupin is een eigentijdse herlezing van de romans van Maurice Leblanc en heeft naast Marokko ook de eerste plaats ingenomen op de ranglijst van het platform in Frankrijk, Brazilië, Vietnam, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. Een ogenblikkelijk succes.

De serie is gemaakt door de Britse scenarioschrijver George Kay (Criminal, Killing Eve) in samenwerking met de Fransman François Uzan (Family Business) en heeft haar succes gedeeltelijk te danken aan de figuur van haar beroemde held, maar ook aan het charisma van haar hoofdrolspeler en de deskundigheid van directeur,Louis Leterrier, auteur van blockbusters zoals ’Le Transporteur’ en ’Insaisissables’.

Omar Sy is blij met het succes en bedankt zijn fans. Jean-Paul Salomé, regisseur van een eerdere versie van ’Lupin’ met Romain Duris, is enthousiast over de serie. De remake met Omar Sy "is een zeer slimme en moderne aanpassing [...] die een gevoel van werkelijke euforie creëert". Ik kan niet wachten om te zien wat er nog staat te gebeuren," schreef hij op zijn Twitter-account.

Binnen enkele maanden zullen er vijf nieuwe afleveringen van ’Lupin’ beschikbaar zijn op Netflix.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team