Zoeken

Marokkaanse prediker: "Gemengd onderwijs leidt meisjes tot prostitutie"

15 september 2017 - 16:30 - Marokko

©

Hamid Idrissi, bekende Marokkaanse prediker, is onder vuur komen te liggen na zich tegen het gemengd onderwijs te hebben uitgesproken. Idrissi weigert zelf dat zijn dochter naar school gaat om te vermijden dat « ze als prostituee eindigt ».

De prediker die aan het Hoger Instituut voor de opleiding van religieuze leiders in Casablanca studeerde, oordeelt dat in openbare scholen een flagrante gebrek aan morele waarden bestaat. Deze scholen vormen volgens hem een « bedreiging voor de eer » van Marokkaanse gezinnen.

Idrissi weigert dat zijn eigen dochter naar school gaat en heeft liever dat ze ongeletterd blijft om te voorkomen dat ze een prostituee wordt. Hij weigert zijn dochter aan « menselijke wolven » te vertrouwen.

« Eer staat op de eerste plaats. En ook al blijft mijn dochter analfabeet, dan is dat beter dan dat ze potentieel een prostituee wordt en schande brengt over haar eigen en haar familie. », aldus de prediker.

Hamid Idrissi, die deze verklaringen op social media maakte, concludeert dat gemengd onderwijs verboden zou moeten zijn of dat elke vader het recht zou moeten hebben om zijn dochter thuis te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team