Zoeken

Familie weet het zeker, vermiste Rida uit Zeist "leeft nog"

14 mei 2022 - 17:40 - Wereld

©

Rida uit Zeist wordt al maanden vermist in Oostenrijk. Maar enkele dagen geleden verscheen er plots een bericht in de buitenlandse pers: Rida was in Oostenrijk gevonden, niet ver van de plaats waar hij eind mei vorig jaar voor het laatst met zijn moeder over de telefoon sprak.

Zijn familie wist al heel snel dat dit niet Rida was, zegt zijn oom Hamid, die voor de familie optreedt. Door de contacten die ze tijdens de zoektocht gelegd hadden, begrepen ze het al gauw, meldt het AD.

Lees ook: Rida uit Zeist vermist in Oostenrijk, familie wanhopig

Een jaar na zijn verdwijning, gaat de zoektocht onverminderd door. Rida was voor een korte wandelvakantie naar Oostenrijk vertrokken. Hamid Zoundr gelooft dat zijn neef in de war is en op een onbekende plaats verblijft. "We zijn er zeker van dat hij nog leeft. De familie denkt dat Rida momenteel waarschijnlijk ergens in Oostenrijk of in een buurland als Zwitserland of Duitsland is." Daarom wil de familie dat de buurlanden van Oostenrijk op de zaak gewezen worden, "zodat de mensen daar Rida kunnen herkennen en hij eindelijk naar Zeist kan terugkeren."

Lees ook: Duizenden euro’s opgehaald voor zoektocht naar vermiste Rida

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Oostenrijk bevestigde dat de gevonden jongen niet Rida was en dat de familie op de hoogte was gebracht. De zoektocht naar Rida is al maanden gestopt. Wel zijn zijn gegevens officieel bekend en is er een contactpersoon voor het geval hij gevonden wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team