Zoeken

Duizenden euro’s opgehaald voor zoektocht naar vermiste Rida

15 juni 2021 - 17:00 - Marokko

©

De familie van de in Oostenrijk vermiste 19-jarige Rida Zoundri uit Zeist, startte een paar dagen geleden een inzamelingsactie om een reddingsteam in te kunnen schakelen. De crowdfundingactie heeft inmiddels meer dan 20.000 euro opgebracht.

De Oostenrijkse politie begon enkele dagen nadat Zoundri voor het laatst contact had met zijn moeder met een zoekactie, zonder resultaat. De politie liet daarna weten dat ze alleen verder kunnen zoeken als er nieuwe en concrete aanwijzingen beschikbaar zijn. De zoektocht wordt sindsdien verdergezet op initiatief van de familie. De oom van Rida reisde samen met vrijwilligers naar het gebied om dit te doen, maar ook deze zoekacties leidden tot dusver nergens.

Lees ook: Rida uit Zeist vermist in Oostenrijk, familie wanhopig

Om de zoektocht te financieren startte een neef van Zoundri een crowdfundingactie om 20.000 euro in te zamelen om een speciaal professioneel team in te huren. NOS schrijft dat het streefbedrag binnen enkele dagen werd gehaald. Hamid Zoundri gaat nu een nieuw team samenstellen om de zoektocht te hervatten. "We zijn nu aan het hergroeperen. We moeten de juiste mensen mee hebben, sterke, fysieke jongens", zegt hij aan RTV Utrecht. Dit team bestaat uit bergbeklimmers, gidsen en honden en is nodig om af te dalen op plekken waar we als vrijwilligers niet kunnen komen.

Hamid Zoundri vertelt dat er ook nog andere inzamelingsacties voor zijn neef worden gehouden. "Ook in moskeeën bijvoorbeeld." Hij weet nog niet of het ingezamelde bedrag genoeg is om alle kosten te dekken. Hij wil ook kijken of er met helikopters naar zijn neef kan worden gezocht. "En dan lopen de kosten snel op". Zoundri hoopt dat het nieuwe team komende week operationeel is. De donaties blijven welkom omdat ze moeilijk kunnen inschatten hoe lang de zoektocht zal duren en welke kosten er zullen worden gemaakt. "Mocht er geld overblijven, dan gaat dat naar een goed doel", zegt Zoundri.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team