Zoeken

België: 4 jaar geëist tegen man die neefje Ilias Chahdi ontvoerde

9 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Het Antwerpse parket heeft vier jaar gevangenisstraf geëist tegen Benyamine E.M., waarvan twee jaar met uitstel, omdat hij zijn 12-jarige neefje Ilias Chahdi mee had genomen op een trektocht, zonder de toestemming van zijn ouders. Ilias werd drie dagen lang vermist. Het parket vervolgt de oom voor ontvoering met geweld, list of bedreiging.

De 12-jarige jongen uit Mortsel was op 17 september van vorig jaar met de fiets naar school vertrokken, maar kwam daar nooit aan. De verdwijning werd meteen als onrustwekkend beschouwd en nog diezelfde dag volgde er een opsporingsbericht, schrijft Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk klonk er heel wat kritiek tegenover de politie omdat er niet meteen grootschalige zoekacties werden ondernomen in de omgeving van Mortsel en Wilrijk. De politie onderzocht wel een hoop tips van familie en kennissen. Een paar dagen later verspreidde de politie een publieke oproep aan de oom, met de oproep contact op te nemen met de politie "als getuige". Daarop kon de politie vrij snel de gsm van de 26-jarige Benyamine lokaliseren, in het dorpje Steenkerke, in de provincie Henegouwen.

De twintiger was met zijn neefje onderweg naar een natuurpark in Frankrijk, waar ze wilden kamperen. De oom had de familie op de hoogte gebracht van zijn vakantieplannen, zonder te zeggen dat zijn neefje met hem mee zou gaan. Benyamine E.M. zat een tijdje in voorhechtenis en kreeg daarna een enkelband tot eind december. Zijn advocaten Ergun Top en Stephanie Verbiest zeggen dat de man nooit slechte bedoelingen heeft gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team