Zoeken

Marokkaanse rapper Don Bigg in opspraak

14 februari 2021 - 16:00 - Cultuur

©

De persoonlijke Facebook-account ‘Kifouat Bezah’ van de Marokkaanse rapper Don Bigg is gehackt. De rapper zegt op Instagram dat hij de racistische opmerkingen die zijn geplaatst niet heeft gedaan.

"Ze hebben witte chocola uitgevonden zodat zwarten zich ook vuil kunnen maken", was bijvoorbeeld een opmerking die op de Facebook-pagina van Taoufik Hazeb werd gepubliceerd.

Don Bigg heeft snel gereageerd toen de racistische berichten in zijn naam werden gepubliceerd. Hij zegt dat hij het niet gedaan kan hebben. Hij verwijst onder meer naar de titel van zijn album ‘Africa’ dat hij in 2009 uitbracht. Met dit album wilde hij zijn toewijding aan het continent laten zien.

De rapper vertelt dat sinds de release van de film ’Redemption Day’ van Hicham Hajji, er meerdere malen is geprobeerd om zijn professionele accounts te hacken. Maar dat is de hackers niet gelukt omdat het om geverifieerde accounts gaat. "Ze hebben daarom mijn persoonlijke account gehackt waar ik alleen goede vrienden heb. Ik weet niet hoe ze dat hebben gedaan. Mijn team probeert het account nu te deactiveren," legt de rapper uit.

Don Bigg zegt dat het mogelijk om Algerijnse hackers gaat. Zij zouden ook de film die in januari verscheen, op online platforms hebben aangevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team