Zoeken

Ezel week na aardbeving levend uit puin gehaald in Marokko

20 september 2023 - 22:30 - Marokko

©

Met de hulp van een Brits reddingsteam heeft een dierenbeschermingsorganisatie een ezel uit het puin gered na de hevige aardbeving die de regio van Al Haouz in Marokko heeft getroffen. Het dier zat zeven dagen vast onder het puin.

Niet alle dieren waren zo fortuinlijk. Een ezel zat een week lang gevangen onder het puin in Imi N’Isli, een van de vele dorpen die verwoest werden door de krachtige aardbeving op 8 september. Het Britse team ISAR (International Search and Rescue), dat ter plaatse was om de aardbevingsslachtoffers te helpen, hielp de dierenbeschermingsorganisatie Spana om het dier te redden. Slechts een klein gebied gaf toegang tot het ingestorte gebouw waar de ezel zich bevond.

Lees ook: Speurhonden, onbekende helden aardbeving Marokko

"Na een zorgvuldige beoordeling en diepgaande gesprekken met ons Spana-dierenartsteam, werd een reddingsplan opgesteld. Twee uur later kwamen het Britse ISAR-team, onze dierenartsen en een zeer gelukkige ezel tevoorschijn uit de ruïnes, onder luid applaus. Het dier werd herenigd met zijn opgeluchte eigenaar", meldt de organisatie op haar website. Eenmaal uit het puin bevrijd, werd de ezel verzorgd door het Spana-team.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team