Zoeken

Expert verzoekt Marokko zijn grenzen te openen

18 januari 2022 - 09:00 - Marokko

©

Op grond van een aantal objectieve gegevens heeft Dr Tayeb Hamdi, arts en onderzoeker op het gebied van gezondheidszorg, gepleit voor de heropening van de grenzen van Marokko, die tot 31 januari 2022 gesloten zijn wegens de snelle verspreiding van Omikron.

Tayeb Hamdi benadrukt in een bericht op sociale media dat de toegang van volledig gevaccineerde Marokkaanse burgers of buitenlanders met een negatieve PCR-test epidemiologisch minder gevaarlijk is dan het gedrag van ongevaccineerde of onvolledig gevaccineerde mensen die zich niet aan de veiligheidsmaatregelen houden in cafés en openbare gelegenheden. Daarmee verwijst de deskundige naar mensen die Covid 19-symptomen vertonen en zich niet laten testen, maar ook naar mensen die positief testen en zich niet aan de quarantaineperiode en de voorwaarden houden.

Lees ook: Marokkaans onderzoek: Covid-19 vaccin verliest snel effectiviteit

"Aangezien het virus zich snel verspreidt, vormt het binnenkomen van het land in de huidige omstandigheden geen verhoogd risico op een epidemie", meent Dr Hamdi. Daarom dringt hij aan op de heropening van de grenzen "overeenkomstig onze beproefde proactieve en preventieve Marokkaanse aanpak die gebaseerd is op wetenschappelijk onderbouwde besluiten om Marokko te beschermen met zo weinig mogelijk gevolgen, consequenties en sociale, psychologische, educatieve en economische schade".

Lees ook: Onderzoekers voorspellen einde coronapandemie in mei 2022

"Zodra wij de piek van het aantal ziekenhuisgevallen in de regio Casablanca hebben bereikt, zullen wij het einde van de tunnel zien", voorspelt de expert. Hij concludeert dat, mocht zich in de komende dagen en weken in andere regio’s een soortgelijke situatie voordoen, er kan worden gerekend "op de beschikbaarheid van de ziekenhuizen in Casablanca als noodvoorziening".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team