Zoeken

Evere herdenkt tragische moord op Mounia Ouyahia

26 mei 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Belgische gemeente Evere bereidt zich voor op een eerbetoon aan Mounia Ouyahia, een vrouw van Marokkaanse afkomst die twee jaar geleden op klaarlichte dag werd vermoord. Op 30 mei 2023, de tweede verjaardag van deze vrouwenmoord, zal het "Mounia Ouyahia Plein" officieel worden ingehuldigd.

De 36-jarige Mounia Ouyahia was twee jaar geleden aan het wandelen met haar baby toen ze werd neergestoken door een man met zware psychische problemen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Lees ook: Mounia doodgestoken tijdens wandeling met baby in België

Het "Mounia Ouyahia Plein" ligt op het kruispunt van de Kerkhof van Brussellaan en de Franz Guillaumelaan, vlakbij de plek waar Mounia om het leven is gekomen. Volgens burgemeester Ridouane Chahid van Evere is dit een krachtige symbolische daad om haar nagedachtenis te bestendigen en het belang van de bestrijding van geweld tegen vrouwen te benadrukken.

Lees ook: Honderden nemen afscheid van doodgestoken Mounia in België

De plechtige opening van dit nieuwe plein zal plaatsvinden op dinsdag 30 mei 2023 om 14.00 uur, in het bijzijn van de familieleden van het slachtoffer, de plaatselijke autoriteiten en vertegenwoordigers van de plaatselijke politie. Een kunstwerk gewijd aan de slachtoffers van vrouwenmoorden zal het midden van de rotonde sieren. De installatie is gepland voor het einde van dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team