Zoeken

Honderden nemen afscheid van doodgestoken Mounia in België

5 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

Een enorme mensenmassa nam woensdagnamiddag op de multiconfessionele begraafplaats in het Belgische Evere afscheid van de 36-jarige Marokkaanse Mounia O., een moeder van drie kinderen die zondagavond op straat werd doodgestoken. De herdenkingsceremonie was indrukwekkend en bij momenten zeer emotioneel.

Zo’n 500 mensen kwamen woensdagnamiddag afscheid nemen van Mounia op de multiconfessionele begraafplaats van Evere. Een imam nam er het woord. "Niemand verdient zo’n einde. We zijn met onze gedachten bij haar familie en vooral bij de drie jonge kindjes die zonder mama achterblijven", zei hij. Aan het einde van het Djanazah-gebed bracht de familie de kist van Mounia naar haar laatste rustplaats, waar ze in intieme kring werd begraven.

Veel deelnemers kunnen de dood van Mounia maar niet vatten. Ook enkele getuigen van haar verschrikkelijke moord op zondagavond, waren op de herdenking. "We zijn hier om ons medeleven te betuigen aan de familie. Wat we hebben meegemaakt blijft op ons netvlies gebrand", aldus enkele van de getuigen. Ook waarnemend burgemeester van Evere, Ridouane Chahid, was aanwezig. "Het besef van wat er gebeurd is, begint nu pas echt door te dringen bij de familie", zegt hij. "Ze hebben enkele dagen niet durven vertellen aan de kinderen wat er exact is gebeurd met hun mama. Uiteindelijk is dat dan toch gebeurd in het bijzijn van professionele hulp. Ook de vader is zeer goed omringd door zijn familie. Dit nooit geziene drama heeft hun leven echt helemaal op zijn kop gezet."

De wijk waar de tragische steekpartij plaatsvond blijft getraumatiseerd achter. "Daarom hebben we de komende dagen nog de politieaanwezigheid verdubbeld", zegt Chahid. "Ook de preventiedienst trekt de straat op en al wie er nood aan heeft kan bij ons terecht. Hoewel we denken en vooral hopen dat het hier om een redelijk geïsoleerd geval van geweld gaat, proberen we op deze manier toch de omwonenden gerust te stellen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team