Zoeken

Past de islam binnen de EU?

22 juli 2015 - 12:48 - Wereld

©

Na de Tweede Wereldoorlog vonden veel mensen dat er nooit meer oorlog mocht komen in Europa. Dus de vijanden Duitsland en Frankrijk moesten vrede sluiten. Het doel was dat alle Europese landen samen gingen werken en dat er dan nooit meer oorlog zou komen tussen die landen. Zo ontstond de Europese Unie.

Hoewel Europa en Europese Unie door velen worden beschouwd als een christelijk bolwerk dat christelijke waarden als gemeengoed heeft, is de islam na het christendom de grootste godsdienst in Europa. Van de 500 miljoen EU-inwoners zijn ongeveer twintig miljoen mensen moslim. Dat betekent dat de islam definitief een serieus onderdeel uitmaakt van het multiculturele Europa met zijn vele talen en culturen.

In deze documentaire gaat de Moslim Omroep samen met parlementariërs, politicologen, ambtenaren en diplomaten binnen de EU antwoorden zoeken op vragen als: Wat is de plek van religie in het algemeen in de EU-beginselen? Hoe kijken Europese politici naar de islam en moslims? En kan de islam samengaan met democratie, mensenrechten en de scheiding van religie en staat?

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team