Zoeken

Europa financiert Marokkaanse gevangenissen

7 oktober 2019 - 11:10 - Marokko

©

De Europese Unie heeft een financiering van 1,5 miljoen euro aan Marokko toegekend voor de modernisering van gevangenissen.

Marokko en de Europese Unie hebben een overeenkomst gesloten om de institutionele capaciteiten en vaardigheden van ambtenaren van de gevangenisadministratie DGAPR in een periode van dertig maanden te versterken. De financiering is daar onderdeel van.

Het Franse ministerie van Justitie is de belangrijkste partner van dit project en heeft vijftig Europese experts naar Marokko gestuurd om de modernisering van de gevangenissen te bespreken.

Een meeting werd afgelopen donderdag in Rabat gehouden. Mohamed Salah Tamek, baas van de Marokkaanse gevangenissen, verklaarde toen dat de opleiding van het gevangenispersoneel dé belangrijkste punt van de samenwerking met de Europese Unie is.

"In Marokko, net als in Europa, worden gevangenisbesturen voortdurend geconfronteerd met problemen en moeten vaak complexe situaties beheren die verband houden met de detentieomstandigheden, maar ook met de arbeidsomstandigheden van het personeel en hun relatie met de gevangenen.", aldus de gevangenisverantwoordelijke.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team