Zoeken

1,5 miljard euro EU-subsidies voor Marokko

15 augustus 2011 - 18:00 - Economie

©

De Europese Unie zal aan Marokko een budget van 1,5 miljard dirham verlenen om de economische en democratische hervormingen aan de gang in het land te ondersteunen.

De maatregel, onderdeel van het actieprogramma 2011 voor Marokko, heeft tot doel de burgers een meer billijke verdeling te verzekeren van de economische groei en de verankering van Marokko tot de EU te versterken. De beslissing, woensdag genomen, heeft betrekking tot drie essentiële sectoren volgens een verklaring van de Europese Unie.

Het eerste project zal genieten van 215 miljoen dirham dat zal dienen om het programma van geïntegreerde ontwikkeling van de provincies en landelijke gebieden in de noordelijke regio’s, te ondersteunen.

Het zeer recente programma dat doelt om meer gendergelijkheid, zal op zijn beurt genieten van 396 miljoen dirham, terwijl 961 miljoen dirham zal worden toegewezen aan de uitvoering van de overeengekomen doelstellingen betreffende de gevorderde status van Marokko bij de EU.

Stefan Füle, Eurocommissaris voor Uitbreiding en Europees nabuurschapsbeleid, zei in een verklaring dat "door haar steun aan de gelijkheidsagenda van Marokko, de Europese Commissie de ontwikkelingswens van Marokko ondersteunt voor meer democratische hervormingen die reeds op 1 juli begonnen met de goedkeuring via volksreferendum van een nieuwe grondwet".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team