Zoeken

Marokko: 581 miljard publieke investeringen in 4 jaar

20 september 2011 - 18:00 - Economie

©

De minister van Financiën en Economie, Salaheddine Mezouar, heeft het saldo van het boekjaar van de afgelopen vier jaar met kracht verdedigd tijdens een bijeenkomst met de partijen van de regeringsmeerderheid.

Volgens Salaheddine Mezouar heeft de economische en financiële beleid van de regering het mogelijk gemaakt de gevolgen van de wereldwijde economische crisis te weerstaan ​​en een uitstekende gemiddelde economische groei te bereiken, rekening houdend met de beperkingen van de Marokkaanse economie .

Mezouar, die het budgetrecht 2012 presenteerde, zei dat de regering vastbesloten was om het tempo van de publieke investeringen, die 581 miljard dirham overschreden in de afgelopen vier jaar, te versterken.

De staat heeft aanzienlijke inspanningen gedaan om de koopkracht en de levensstandaard van de Marokkanen te verbeteren, door het verhogen van de lonen, een beslissing dat de staatsbegroting meer dan 32 miljard dirham kostte volgens Mezouar.

Onder de moeilijkheden die de huidige regering heeft te beheren, zei de minister van Financiën, zijn er de grote budgetten gewijd aan de onderwijssector, 180 miljard dirham, en de gezondheidssector, 40 miljard dirham in vier jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team