Zoeken

Engelse bondscoach toont klasse na vraag over Walid Regragui (video)

20 juni 2024 - 23:00 - Sport

©

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de EK-wedstrijd tegen Denemarken, kreeg de Engelse bondscoach Gareth Southgate een onverwachte vraag van een Marokkaanse journalist.

De journalist vroeg Southgate om advies voor de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui, met verwijzing naar de vierde plaats van Marokko op het WK in Qatar.

Lees ook: Walid Regragui blijft

Southgate, even verbaasd als de rest van de zaal, antwoordde met humor en relativering. "Jullie waren in de halve finale, toch? Wij niet. Dus hoe kan ik dan advies geven aan jullie coach?", zei hij, wat algehele hilariteit veroorzaakte. Met deze reactie erkende Southgate de prestatie van Marokko, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen positie ten opzichte van Regragui nuanceerde.

Lees ook: Fouzi Lekjaa kwaad op Walid Regragui

Op sociale media werd de vraag van de journalist wisselend ontvangen. Sommigen bekritiseerden de relevantie van het stellen van een vraag over Marokko tijdens een EK-persconferentie, terwijl anderen zelfs de accreditatie van de journalist in twijfel trokken. De reactie van Southgate daarentegen werd overwegend geprezen om zijn scherpzinnigheid en sportiviteit. Velen zijn van mening dat hij de potentieel penibele situatie perfect heeft aangepakt.

https://x.com/lnstantFoot/status/1803545944736080069

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team