Zoeken

In Marokko "wi spik inglish"

6 november 2013 - 21:03 - Marokko

©

EF Education First heeft haar nieuwe wereldindex voor de Engelse taalvaardigheid vrijgegeven. Marokko staat laag in de ranking met de 45e plaats op 60 landen.

Marokko, dat vorig jaar in dezelfde index op de 35e plaats stond, verliest dus tien plaatsen in 2013. In Marokko is er dit jaar weinig aandacht besteed aan het Engels in de schoolcursus, dat gedomineerd blijft door het Frans.

Bovenaan de English Proficiency Index staan, net zoals vorig jaar, Noord-Europese landen zoals Zweden, Noorwegen of Nederland. Op Arabisch niveau is Egypte de beste leerling met de 43e plaats.

Voor EF blijven de landen in Noord-Afrika en het Midden Oosten erg zwak in Engels. De uitzondering dit jaar zijn de Verenigde Arabische Emiraten, die hun score hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

De English Proficiency Index bestaat sinds 2011. De bedoeling is de kennis van het Engels te evalueren bij volwassenen over de wereld. De ranking baseert zich op drie Engelse tests, waaraan dit jaar 750.000 mensen op het internet hebben deelgenomen.

Top 10

1- Zweden
2- Noorwegen
3- Nederland
4- Estland
5- Denemarken
6- Oostenrijk
7- Finland
8- Polen
9- Hongarije
10- Slovenië

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team