Zoeken

Internetsnelheid Marokko bij traagsten wereldwijd

20 oktober 2013 - 16:42 - Marokko

©

Zoals elk kwartaal heeft cloudplatform Akamai cijfers gepubliceerd over de snelheid van internet in de wereld. Marokko staat laag in de lijst met een gemiddelde internetsnelheid van 2,3 Mbps.

Hoewel de snelheid van internet in Marokko blijft toenemen, vooral sinds de opkomst van glasvezel-internet en 4G, blijft de gemiddelde snelheid relatief laag. Oorzaak daarvan zijn de hoge kosten van nieuwe infrastructuur.

Wereldwijd staan Zuid-Korea met een gemiddelde snelheid van 13,3 Mbps, en Japan met 12 Mbps, bovenaan de lijst. Op Europees niveau heeft Zwitserland de beste verbinding met 11 Mbps. In Nederland bedroeg de snelheid van internet 10,1 Mbps.

In Afrika heeft Marokko de beste internetsnelheid. In het tweede kwartaal van 2013 hadden Marokkanen een gemiddelde snelheid van 2,3 Mbps, wat net iets beter is dan Zuid-Afrika (2,2 Mbps).

De Maghreb-landen staan ver achter met een gemiddelde snelheid van 1,7 Mbps in Tunesië, 1 Mbps in Egypte en 0,9 Mbps in Algerije.

De mobiele verbinding werd slechts in drie Afrikaanse landen gemeten door Akamai. Marokko is aanvoerder. Mobiele gebruikers surfen er op internet met een gemiddelde snelheid van 1,6 Mbps. In Egypte is dat 1,2 Mbps en in Zuid-Afrika 0,5 Mbps.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team