Zoeken

ElGrande Toto veroorzaakt chaos in rechtbank Casablanca

18 november 2022 - 19:00 - Cultuur

©

De eerste zitting in het proces tegen Taha Fahssi, beter bekend als ElGrandeToto, zou van start gaan op woensdag 16 november in de rechtbank van eerste aanleg van Ain Sebaa in Casablanca, maar werd in chaotische omstandigheden uitgesteld tot december.

De Marokkaanse rapper verscheen in de rechtbank zonder zijn advocaten en ook de aanklagers, journalist Mohamed Tijjini en een politieagent, waren afwezig. ElGrandeToto wordt in vrijheid vervolgd met een financiële garantie van 20.000 dirham, betaald aan het einde van zijn hechtenis, schrijft Hespress.

Lees ook: ElGrandeToto terug met nieuw nummer "Silhouette" (video)

In de rechtbank van Ain Sebaa werd ElGrandeToto vergezeld door een groep bodyguards, en veroorzaakte hij heisa door de aanwezige journalisten te beledigen tijdens de uitvoering van hun werk. Hij bezigde een zeer gewelddadige taal en heiligschennis.

Lees ook: ElGrandeToto voorwaardelijk vrij na betaling 20.000 dirham

De scène werd vastgelegd door de camera’s van de rechtbank en zullen het toch al zware dossier van beschuldigingen nog verder aanvullen. ElGrandeToto wordt door justitie vervolgd voor "belediging, belastering, bedreiging, openbare onfatsoenlijkheid, drugsgebruik en het aanzetten tot drugsgebruik, het verrichten van onfatsoenlijke handelingen en woorden en publiceren daarvan via informatiesystemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team