Zoeken

Egyptische acteur Youssef Chaabane: "8 op 10 Marokkanen zijn Joden"

21 september 2014 - 22:24 - Gemeenschap

©

Egyptische acteur en regisseur Youssef Chaabane heeft in een interview met de Egyptische zender Al Balad sterk uitgehaald naar Marokkanen.

"Ze doen alsof ze Moslim zijn om de belangen van hun joodse religie te dienen, die hen toelaat om te doen alsof ze tot een ander geloof behoren", aldus Youssef Chaabane. Volgens hem zijn bovendien 8 op 10 Marokkanen Joden en doen dus alsof ze Moslim zijn. Het filmpje verscheen in april op het internet maar zorgt de laatste dagen voor veel ophef in Marokko.

Het is vrij gebruikelijk dat tv-presentatoren en acteurs in de Arabische wereld omstreden uitspraken maken omtrent Marokkanen. Deze ’beroemdheden’ hebben een evidente minderwaardigheidscomplex ten opzichte van Marokkanen.

Enkele maanden terug had Egyptische tv-presentatrice Amani El Khayat ook sterk kritiek geuit op Marokko. Zo stelde ze tijdens haar show dat de economie van Marokko op prostitutie drijft en dat het Konikrijk één van de zwaarst door aids getroffen landen is. Haar uitspraken zorgden voor verontwaardiging in Marokko. De Egyptische ambassadeur in Rabat werd zelfs op het matje geroepen door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een paar weken eerder had een Emirati tv-presentator ook al de "valse Arabische Marokkanen" aangevallen. Hij had toen woedend gereageerd op het succes van Marokkaanse zanger Saad Lemjarred bij jonge meisjes in zijn land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team