Zoeken

Zes maanden om rijbewijs te halen in Marokko

13 juni 2015 - 19:00 - Marokko

©

In Marokko een rijbewijs halen zal in de toekomst veel langer duren, tot zes maanden. Het ministerie van Vervoer wil de wetgeving aanpassen aan de internationale normen.

Onderminister Najib Boulif van Vervoer verklaarde op dinsdag tijdens een persconferentie in Rabat dat er nieuwe en strengere regels zullen worden opgelegd op zowel het theorie- als het praktijkexamen.

Zo zullen onder meer per examencentrum maximaal tien kandidaten per dag het praktijkexamen mogen afleggen. Ook zal de duur van het examen voor het rijbewijs B 30 minuten bedragen en het vrachtauto rijbewijs 50 minuten.

Kentekenregistratiecentra zullen verplicht over een examencentrum moeten beschikken waar het praktijkexamen kan worden afgelegd. Kandidaten hebben bovendien het recht om het examen met een auto met slechts één stuur af te leggen.

Met deze maatregelen wil het minister van Vervoer verkeersongevallen bestrijden. In de afgelopen vier maanden kwamen ruim duizend mensen om en raakten 30.000 anderen gewond bij verkeersongevallen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team