Zoeken

Marokko treft nieuwe maatregelen om verkeersdoden te verminderen

10 december 2015 - 21:00 - Marokko

©

Marokko heeft een nieuw plan om het aantal verkeersdoden in tien jaar tijd met de helft te verlagen. Dat laat het ministerie van Vervoer weten.

Mohamed Najib Boulif wil met zijn nieuwe plan voor verkeersveiligheid het aantal doden van 3800 nu naar 2800 in 2020 en 2000 in 2025 laten afnemen. Om dit doel te bereiken kondigt hij strenge sancties aan voor roekeloze bestuurders.

Vanaf 1 januari 2016 wordt het dragen van een gordel verplicht in touringcars. Overtreders zullen gestraft worden met een boete gaande van 700 tot 1400 dirham. Het ministerie is van plan om een communicatiecampagne te lanceren over de nieuwe wet. De maatregel is in werkelijkheid niet helemaal nieuw en werd al in 2010 goedgekeurd.

Er komen ook nieuwe regels voor het puntenrijbewijs. In "de komende dagen" zal een nieuwe applicatie worden gelanceerd waar bestuurders zullen kunnen checken hoeveel punten ze op hun rijbewijs overhebben. Vanaf januari zullen rijbewijzen van bestuurders die al hun punten kwijt zijn ongeldig worden verklaard. De enige manier om nieuwe punten te winnen is door een opleiding te volgen over verkeersveiligheid of een jaar lang geen overtreding te plegen. Een opleiding brengt maximaal vier punten op.

Marokkanen zullen ook moeten wennen aan radarcontroles op de wegen. Het ministerie heeft de installatie van nieuwe radars in heel het land aangekondigd. Het ministerie belooft tevens meer controles op bussen en taxi’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team