Zoeken

Marokkaan, 64, doet voor het eerst mee aan bachelorexamen

11 juni 2015 - 10:23 - Marokko

©

Ahmed Sedki, 64, doet dit jaar mee aan de bachelorexamens in Marokko. De gepensioneerde medewerker van het Marokkaans fosfatenbedrijf OCP, droomt er al jaren van zijn bachelordiploma te halen.

Ahmed wordt aangemoedigd door zijn vrouw en zijn familie. Hij is vastbesloten zijn diploma te halen en doet sinds dinsdag mee aan de examens. Hij wil na zijn bachelor theologie studeren.

De bejaarde man doet mee aan de examens als vrije kandidaat, net zoals 3350 andere mensen in Khouribga. Ahmed behaalde zijn technisch certificaat in 1972. Voor hem is zijn leeftijd geen rem. Hij kreeg bovendien de steun van medewerkers van het ministerie van Onderwijs en mocht een vereenvoudigde procedure volgen.

In 2011 had Mustapha Abjed, een 60-jarige Marokkaan in Marrakech, voor de 36e keer geprobeerd zijn bachelordiploma te halen. De eerste keer dat hij aan de examens meedeed was in 1975. Hetzelfde jaar behaalde een 55-jarige man uit Casablanca ook zijn bachelordiploma. Hij nam samen met zijn twee dochters deel aan de examens om ze te steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team