Zoeken

Kerstmis in Granada met Saad, een Marokkaanse expat

25 december 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Saad Heddad woont in het Spaanse Granada met zijn vrouw Meriam Ben Chennouf en hun één jaar oude zoontje Jaat. Als moslim beleeft hij Kerstmis op zijn manier.

Saad en zijn vrouw Meriam hebben een restaurant in Campo del Príncipe genaamd "La Ninfa". De Marokkaan kwam voor het eerst naar de stad in 2002. Zijn vrouw voegde zich drie jaar geleden bij hem. Hun eerste zoontje, Jaat, werd geboren in Granada.

Lees ook: Frankrijk: moslim aangevallen voor vieren Kerstmis

Saad zegt tegen Ideal: "Hij is hier geboren en zal hier opgroeien. Net als ik is hij moslim, maar hij zal Kerstmis goed kennen omdat hij uit Granada komt en het elk jaar zal meemaken. Hij zal ook elk jaar naar Marokko reizen om beide culturen te ervaren."

"Kerstmis is gewoon een normale dag voor ons. We werken zoals gewoonlijk. We openen het restaurant op de 24e, 25e, 31e en op Nieuwjaarsdag. Op kerstavond ga ik na het werk naar huis en eet ik met de familie zoals elke andere dag. Maar we hebben christelijke vrienden met wie we veel contact hebben," zegt hij.

Lees ook: Kerstboom of geen kerstboom voor Marokkanen? (video)

Saad geeft toe dat het restaurant veel bestellingen krijgt voor gerechten op kerstavond. "Mensen bestellen ofwel gebraden lamsvlees, gegrild lamsvlees of pasteitjes. Kerstmis is hier een zeer gevierde religieuze feestdag. Mensen gaan bidden, gezinnen komen bijeen om te eten en kinderen zijn druk in de weer met hun speelgoed. Er heerst een feestelijke sfeer tijdens de laatste dagen van het jaar en veel klanten komen naar het restaurant. Ik denk dat de mensen echt uitkijken naar Kerstmis dit jaar. Ik kan het voelen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team