Zoeken

Lichaam Marokkaan die in 2020 in Paraguay overleed, eindelijk gerepatrieerd

23 augustus 2022 - 18:20 - Wereld

©

De stoffelijke resten van Ahmed Bel Miloudi zijn overgebracht naar Marokko. Hij stierf twee jaar geleden in een container waar hij zich schuilhield met andere migranten toen ze per trein Italië probeerde te bereiken. Hij is vrijdag in Mohammedia begraven.

Ahmed en zes andere migranten van Egyptische en Algerijnse origine hadden de pech vast te zitten in een container met meststoffen op weg naar Paraguay. Hun stoffelijke resten werden op 23 oktober 2020 gevonden nadat de container was geopend in een pakhuis in de wijk Santa María de Asunción. Dankzij vrienden die hen in de trein en container in Servië zagen stappen, konden de familieleden van Ahmed Bel Miloudi zijn lichaam via sociale media identificeren en contact opnemen met de Marokkaanse ambassade in Paraguay.

Lees ook: Drie Marokkanen dood aangetroffen in container in Paraguay

Na een langdurig onderzoek door de Paraguayaanse speurders, in opdracht van het Openbaar Ministerie, hebben de familieleden Ahmed DNA-stalen afgestaan. Hierdoor kon het lichaam van de jonge Marokkaan worden geïdentificeerd en kon zijn repatriëring naar Rabat worden geregeld. "De hele familie is Paraguay dankbaar en we bedanken de mensen enorm voor de hulp en steun die ze ons hebben gegeven. We willen alleen maar dat het lichaam wordt teruggegeven, zodat we hem waardig in Marokko kunnen begraven, samen met zijn vader," vertelde Khadija Belmikdam, de tante van de jongeman, aan La Nación.

Lees ook: Marokkaan in Servië opgepakt voor dood migranten in Paraguay

Ahmed (26), woonde in Istanboel (Turkije). Hij deed daar allerlei klusjes om zijn moeder en zus, die in Laâyoune wonen, te kunnen onderhouden. Donderdag werd zijn lichaam overgebracht naar Marokko. "We hebben zojuist het lichaam van mijn geliefde neef ontvangen en in naam van Allah kunnen we hem vrijdag begraven na bijna twee jaar wachten. Moge Allah u zegenen. We bidden voor jullie en jullie families," zo liet de tante van de jonge Marokkaan afgelopen donderdag weten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team