Zoeken

Lichaam in Canada neergeschoten Marokkaan gerepatrieerd

17 augustus 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het lichaam van de 20-jarige Marokkaan die in Stoneham werd neergeschoten, is onderweg naar Marokko. Het onderzoek naar de moord is nog aan de gang.

De inzameling op het Go Fund Me-platform voor de repatriëring van het lichaam van Achraf Thimoumi naar Marokko was een volledig succes. Er werd in totaal een bedrag van 7000 dollar ingezameld.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in Canada

"Dit bedrag volstaat om de kosten van de begrafenisonderneming en de vlucht naar Marokko te betalen", verklaarde Rachid Najihi, medeorganisator van de inzamelingsactie. Na de autopsie, het eerbetoon op zondag en de gebeden in de moskee Masjid Noor Al-Islam, is het lichaam van Achraf nu onderweg naar Marokko.

Lees ook: Toename haatmisdrijven tegen moslims in Canada

Op 8 augustus werd Achraf Thimoumi dood aangetroffen in een voertuig op Chemin des Familles, een bosrijk gebied in Stoneham, Quebec. Het onderzoek, dat is ingesteld om deze moord op te lossen, is nog niet afgerond. "Het onderzoek is aan de gang. [...] Ik kan geen verdere informatie bekendmaken om het onderzoek niet in het gedrang te brengen," vertelde Hélène St-Pierre, woordvoerster van de Sûreté du Québec, aan de krant Le Soleil. Tot dusver is er nog niemand verdacht of gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team