Zoeken

Dorpsbewoners waarschuwen voor fraude bij aanleg weg Khemisset

26 februari 2022 - 10:20 - Marokko

©

De inwoners van Douar Ait Ikken, in de gemeente Ait Ichchou, waarschuwen voor frauduleuze handelingen bij de aanleg van een weg in Khemisset. Zij roepen de gouverneur op om in te grijpen.

Volgens de dorpelingen voert het bedrijf dat werd gekozen om de weg aan te leggen, die de regio zal helpen ontsluiten, de werken "met opzet op een frauduleuze en niet professionele" manier uit. Daardoor wordt gevreesd voor de kwaliteit van de weg op lange termijn.

Lees ook: Europese lening om Marokkaanse autowegen te moderniseren

In hun verzoek hekelen de inwoners een slechte voorbereiding van het grind voor het plaveien van de weg, het feit dat geen water wordt gebruikt om de grond voor te bereiden en dat de bruggen over rivieren slecht zijn afgewerkt.

Deze aanklachten worden bevestigd door een lokale bron die persoonlijk arbeiders zand met cement zou hebben zien mengen, om waterkanalen te bouwen.

Lees ook: Marokko: 42 miljard dirham in wegen geïnvesteerd

De bezorgde inwoners van het dorpje Ait Ikken roepen daarom de gouverneur van de stad op om in te grijpen en een onderzoek in te stellen naar de uitvoering van het wegproject, dat wordt gefinancierd door het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team