Zoeken

Aboutaleb opnieuw zes jaar burgemeester van Rotterdam

12 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

Vorig jaar liet burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam weten dat hij nog eens zes jaar aan wil blijven. Afgelopen zomer steunde een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad zijn herbenoeming en vrijdag heeft Koning Willem-Alexander dat besluit officieel bekrachtigd.

De herbenoeming van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is nu officieel, schrijft het AD. Op 5 januari begint hij aan zijn derde periode van zes jaar.

Het besluit komt niet als een verrassing want Aboutaleb is een populaire burgemeester. Enkel Leefbaar Rotterdam gaf eerder aan niet voor de herbenoeming te stemmen, omdat de partij wil dat de bevolking een vorm van inspraak krijgt. D66 vindt dat Aboutaleb een te streng veiligheidsbeleid voert. Maar een ruime meerderheid in de raad had al eerder aangegeven zijn herbenoeming te steunen.

De Rotterdamse raad stuurde een aanbevelingsbrief naar de commissaris van de koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Hij stuurde deze door naar de minister van Binnenlandse Zaken, waarna de koning de herbenoeming officieel maakte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team