Zoeken

Dood van Kamal Omari, aanhanger Beweging 20 februari

2 juni 2011 - 20:58 - Marokko

©

Kamal Omari, lid van de Beweging 20 februari, overleed donderdag aan zijn wonden in Safi, Marokko. Hij raakte gewond bij het ​​hardhandig optreden van de politie tijdens demonstraties in dezelfde stad op zondag 29 mei

Het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde de dood van Kamal Omari, die werd geïsoleerd en geslagen door de politie vorig zondag volgens het Franse persagentschap AFP. De mishandelingen zouden de oorzaak zijn van zijn dood, een versie dat moet worden bevestigd door het ziekenhuis van Safi.

Kamal, 30, was na te zijn geslagen naar zijn woning gekeerd met het idee dat hij enkel oppervlakkige wonden had opgelopen. Maar de situatie verslechterde op dinsdag toen hij ernstige hoofdpijn kreeg en naar het ziekenhuis besloot te gaan.

De autoriteiten van Safi geven een heel ander versie. Volgens hen zou Kamal Omari niet aan zijn verwondingen zijn gestorven maar aan een hartstilstand. Een onderzoek is in ieder geval geopend om de juiste omstandigheden van zijn dood te bepalen.

Volgens Benajah Hassan, een vooraanstaand lid van Al Adl wal Ihssane te Safi, was het slachtoffer zeer actief bij de jeugdbeweging van de islamitische groepering. Zijn broer, geïnterviewd door de pers, beweert in tegendeel dat de overledene geen activist van de Beweging 20 februari was en dat hij werd mishandelt door de ordertroepen terwijl hij op weg was naar zijn werk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team