Zoeken

Donegi Abena aast op revanche: "Khbabez won onreglementair"

4 mei 2024 - 12:00 - Sport

©

Kickbokser Donegi Abena (26) hoopt op een revanche op Tarik Khbabez en zijn verloren wereldtitel in het lichtzwaargewicht terug te winnen. Abena doet mee aan de Grand Prix die op 8 juni in Rotterdam plaatsvindt.

Donegi Abena verloor zijn titel in maart aan Tarik Khbabez tijdens een gevecht dat volgens hem onreglementair was. "Ik ben teleurgesteld dat ik mijn titel op deze manier heb verloren en ben sowieso klaar om die wereldtitel terug te pakken," aldus Abena aan het AD. "Blijkbaar is de enige manier dat ik mijn tegenstander knock-out moet slaan."

Lees ook: Tarik Khbabez verslaat Mohamed Amine met heftige knock-out (video)

De kickbokser van Surinaams-Nederlandse afkomst is ervan overtuigd dat hij conditioneel klaar is voor de Grand Prix. "Ik train altijd hard dus conditioneel zou ik niet in de problemen moeten komen. Ik hoop ook dat Glory, net als bij de zwaargewichten, een out-of-competition dopingtest zal doen, want ik wil dat de avond eerlijk zal verlopen."

Lees ook: Tarik Khbabez over fans en succes: in Marokko "maak je pas gekke dingen mee"

Naast Abena en Khbabez (deelname nog onzeker) nemen zeven andere vechters deel aan de Grand Prix, waaronder voormalig wereldkampioen Sergej Maslobojev en de talentvolle Bahram Rajabzadeh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team