Zoeken

Belangrijke donatie van Hyundai aan slachtoffers aardbeving in Marokko

19 september 2023 - 21:00 - Economie

©

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat Hyundai Motor Group heeft zijn steun getoond aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving die op 8 september in Marokko plaatsvond met een belangrijke donatie.

Hyundai Motor Group, dat Hyundai Motor, Kia Motors en Hyundai Mobis omvat, heeft 500.000 dollar gedoneerd via de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC), om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te helpen. Deze donatie zal worden gebruikt voor noodhulp en het herstel van de enorme schade veroorzaakt door de aardbeving op 8 september, meldt Korea JoongAng Daily.

Lees ook: Aardbeving Marokko: ruim 5 miljard dirham opgehaald voor slachtoffers

Naast deze donatie, is het Zuid-Koreaanse conglomeraat van plan samen te werken met lokale autodealers voor de implementatie van andere ondersteuningsmaatregelen, zoals het leveren van schoolbenodigdheden, het vervoeren van gezondheidsprofessionals, ondersteuning van overheidsfinancieringsprogramma’s, enz. Ook heeft de autofabrikant de prijzen van onderdelen voor auto’s die door de aardbeving zijn beschadigd verlaagd.

Lees ook: H&M doneert $250.000 voor slachtoffers aardbeving in Marokko

Hyundai Motor Group vergeet ook Libië niet, waar de oostkust in de nacht van 10 op 11 september getroffen werd door catastrofale overstromingen die zeker 11.300 doden en 10.100 vermisten tot gevolg hadden. De autofabrikant heeft 600.000 dollar gedoneerd via het Koreaanse Rode Kruis om het land te helpen.

Bladna.nl