Zoeken

Dodelijke aanval door wilde zwijn in Marokko

18 juni 2024 - 06:00 - Marokko

©

In de provincie Taroudant is een jongeman overleden na tijdens het motorrijden te zijn aangevallen door een wild zwijn. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en overleed ondanks een spoedoperatie.

Het incident vond plaats in Tataoute, waar de man op zijn motorfiets reed toen hij onverwachts door een zwijn werd geraakt. De klap was hevig en de man viel van zijn motor. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis in Taroudant gebracht, waar de ernst van zijn verwondingen al snel duidelijk werd. Vanwege de complexiteit van zijn letsels werd hij vervolgens overgebracht naar een privékliniek in Agadir voor verdere behandeling. Hij overleefde de aanval door het wilde zwijn echter niet. Na bijna een maand vechten voor zijn leven, overleed hij aan zijn verwondingen.

Lees ook: Veel kritiek op Hakim Ziyech in Marokko

De toename van wilde zwijnen in Marokko is de afgelopen jaren een bron van zorg geworden voor veel inwoners. In verschillende steden werden meldingen gedaan van zwijnen die zich in woonwijken en op openbare wegen bevinden. In Fez werd zelfs een speciale commissie opgericht om de dieren te verjagen nadat ze waren gesignaleerd op de Avenue Moulay Rachid en de route de Sefrou in de wijk Saïs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team