Zoeken

Docu over Marokkaanse oorsprong van stadje in Indiana

28 april 2022 - 17:00 - Cultuur

©

In de eerste helft van mei wordt er in de Verenigde Staten een korte documentaire uitgezonden over de Marokkaanse oorsprong van Morocco, een klein stadje in de staat Indiana.

’Morocco, Morocco’, dat is de naam van de nieuwe korte documentaire van journalist Jackie Spinner uit Chicago. De film zal op 5 mei worden uitgezonden op de PBS-zender van Chicago (WTTW), meldt Le Desk. De korte documentaire vertelt het verhaal van een paar rood-lederen laarzen die toebehoorden aan een reiziger in 1851, waarvan de oorsprong teruggaat tot Marokko. De man staat afgebeeld op het welkomstbord van de stad. De film belicht ook de 171 jaar oude band tussen een boerengemeenschap in Indiana en het koninkrijk.

Lees ook: Al Jazeera maakt documentaire over Hassan II en Mehdi Ben Barka

Voor het maken van de film bracht Jackie Spinner gedurende twee jaar regelmatig bezoeken aan het stadje Morocco in de staat Indiana. Ze wilde uitzoeken hoe de stad aan haar naam is gekomen en hoe dit in het verleden het leven van de inwoners heeft beïnvloed. De voormalige correspondent van de Washington Post en haar filmploeg vlogen ook naar het koninkrijk, op zoek naar "een laarzenmaker wiens traditionele manier van leerbewerking vergelijkbaar zou zijn met die van medio jaren 1850".

Lees ook: Adembenemende documentaire over muzikale rijkdom Marokko (video)

De naam Morocco verwijst naar het soort leer dat destijds in Amerikaanse fabrieken werd gebruikt. In Marokko wordt hoofdzakelijk geitenleer gebruikt. Dat werd vroeger ook naar Europa en de Verenigde Staten uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team