Zoeken

Dochter Will Smith onder vuur na omstreden omschrijving moslims en Imazighen

26 februari 2022 - 19:00 - Cultuur

©

Het nieuwe boek van de Amerikaanse actrice en zangeres Willow Smith wekt weerzin op bij haar fans. Zij vinden de voorstelling van moslims en Imazighen in het boek aanstootgevend.

De titel van het nieuwe boek van Willow Smith, geschreven in samenwerking met Jess Hendel, dat op 4 oktober van dit jaar zal verschijnen, is "Black Shield Maiden". Aan haar fans gaf zij een inkijkje in de inhoud van het boek door een leesvoorbeeld te publiceren, waarop veel kritiek werd geleverd. Veel fans vonden de fragmenten aanstootgevend omdat zij in een "exclusieve passage" naar de Islam verwijst.

Lees ook: Will Smith gaat voor Gnawa in Marokko (foto’s)

Toch is dit niet de enige kritiek van de fans. In het fragment, getiteld "Amazigh", wijzen de auteurs erop dat "Amazigh gevaarlijk is. Er is weinig respect voor wie de moslimgod niet vereert, en vaak zijn zelfs hun eigen stammen met elkaar in oorlog". Wat internetgebruikers betreft, gebruikten Willow Smith en Jess Hendel onaanvaardbare motieven. "Waarom worden we weer als wilden beschreven?" vroeg een gebruiker op Twitter.

Lees ook: Will Smith in Marrakech (foto’s)

In haar eerste fantasy-roman vertelt de 21-jarige dochter van de Amerikaanse acteurs Will Smith en Jada Pinkett Smith het verhaal van "Yafeu, een jong krijgersmeisje dat uit haar woonplaats in het keizerrijk Ghana wordt geroofd. Zij komt terecht in de vreemde en betoverende wereld van de Vikingen, waar zij de Vikingprinses Freydis ontmoet, die haar zielsverwant is. Met de hulp van Freydis wil Yafeu de loop van de geschiedenis veranderen en een krijger worden, een primeur voor een Afrikaanse vrouw."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team