Zoeken

Djemaa El Fna zet zich in tegen Covid-19

27 juli 2021 - 10:40 - Marokko

©

De terugkeer van de animatie op het Djemaa El Fna-plein in Marrakech, heeft middenveldorganisaties ertoe aangezet om zondagavond een brede campagne te organiseren om burgers bewust te maken van de noodzaak om de preventieve maatregelen ter bestrijding van de nieuwe golf van het coronavirus, strikt na te leven.

Het initiatief komt van de Coalitie van Verenigingen van de Oude Medina van Marrakech, in nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten. Gezien het toenemend aantal coronabesmettingen in de afgelopen weken, dachten de verenigingen dat een bewustmakingscampagne op een druk plein zoals Djemaa El Fna, veel mensen zou kunnen helpen overtuigen. Hun doel was om zoveel mogelijk bewoners en bezoekers van Marrakech te waarschuwen voor de gevaren die kunnen ontstaan wanneer je verzuimd om de preventieve maatregelen na te leven.

Lees ook: Djemaa El Fna-plein langzaam aan weer kloppende hart van Marrakech

De organisatoren hebben het mythische Djemaa El Fna-plein kriskras doorkruist met hun bewustmakingscampagne, om burgers op te roepen zich te laten vaccineren en om drukte en onnodige samenscholingen te vermijden. Ook deelden ze mondkapjes en ontsmettingsmiddel uit aan de bezoekers van het plein en werden burgers opgeroepen de barrière-maatregelen, met name de fysieke afstand, nauwgezet te respecteren.

Abdelhak Belkhadir, voorzitter van de vereniging van handelaars en ambachtslieden van de Souk Jdid van het Djemaa El Fna-plein, zegt in een verklaring aan persagentschap MAP dat hij het initiatief enorm op prijs stelt en roept zijn collega’s en de bezoekers op om de autoriteiten bij te staan, zodat Marokko snel de collectieve immuniteit bereikt waar zo naar wordt uitgekeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team