Zoeken

DJ Morad van FunX

23 september 2015 - 20:15 - Marokkanen in het buitenland

©

Morad (35) is DJ bij FunX en de ’stem’ van deze zender. Hij begon op zijn 17e bij de stadsomroep van Arnhem, en nu heeft hij samen met Shay zijn eigen show op FunX. Morad heeft een hekel aan slachtoffer-denken: "Geloof in jezelf, verkoop jezelf en zet door, dan kom je er wel!"

Toen Morad begon met presenteren ergerde hij zich aan zijn accent. "Ik denk dat Marokkanen Nederlands moeten spreken zonder accent, zeker als je hier geboren bent."

De ouders van Morad hebben niks met de media, zijn moeder had liever gezien dat hij piloot of dokter zou worden. Toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken, een huis en een auto kon kopen, veranderde dit. "Dat telt in onze cultuur, dus toen zat het wel goed".

FunX is een Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren in de grote steden. De zender draait een grote diversiteit aan muziekstijlen, waaronder r&b, hiphop, dance, latin, reggae, bollywood, arab en andere crossover stijlen uit Europa en andere delen van de wereld. Reportage NPO Spirit.

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team