Zoeken

Boeren in Eemnes gijzelen Marokkanen, politie vindt dat doodnormaal

1 september 2015 - 16:12 - Wereld

©

Drie jonge Marokkanen zijn eerder deze week door een twintigtal boeren in het Nederlandse Eemnes gegijzeld omdat ze hen "verdacht" vonden.

De jongens reden met een cabrio in de regio toen de boeren elkaar via de BoerenApp van hun aanwezigheid waarschuwden en in actie kwamen. De jongens werden tegengehouden en de politie werd erbij gehaald. Zonder veel verrassing kon hen niets strafbaars worden verweten. De politie controleerde hun papieren en de auto en lieten hen gaan.

Dat de boeren zonder aanleiding mensen tegenhouden omdat ze er "verdacht uitzien" is al onaanvaardbaar. Maar wat nog schokkender is, is dat de politie en de lokale verantwoordelijken tevreden reageerde op het optreden van de boeren en hen complimenteerde voor hun actie.

"Dit was absoluut een goede melding, dit is prima burgerzin. ook het blokkeren van wegen en klemrijden is oké. Je mag als burger zeker wat doen, maar het moet proportioneel zijn. Rijd je ze de sloot in, terwijl ze niks misdaan hebben, is het misschien een ander verhaal" verklaarde de woordvoerder van de politie tegenover de Gooi en Eemlander.

Ook burgemeester Roland van Benthem oordeelde dat de reactie gepast was. Hij deed dat na vragen van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team