Zoeken

Diplomatiek incident in Frankrijk: echtgenoot Marokkaanse vice-consul gearresteerd

30 januari 2023 - 20:00 - Wereld

©

Een diplomatiek incident werd afgelopen zaterdag in het Franse Dole, in het departement Jura, ternauwernood voorkomen. De echtgenoot van de Marokkaanse vice-consul in Dijon werd door de politie gearresteerd nadat hij onrust had veroorzaakt in een plaatselijk restaurant.

Volgens getuigen was de man zichtbaar dronken en sprak hij zeer slecht Frans. Naar verluidt vroeg hij om hulp en kon hij zijn vrouw niet bereiken. De uitbaters van het restaurant namen contact op met de politie, die de man meenam, meldt de krant Le Progrès.

Lees ook: België doet onderzoek naar Marokkaanse ambassadeur in Polen

De feiten vonden plaats op de avond van zaterdag 21 januari. "De man ging naar de receptie, duidelijk in een beschonken toestand, om hulp te vragen met zijn voertuig, waarvan de banden leegliepen, zei hij. Hij sprak heel weinig Frans. Hij vroeg onze gastvrouw om een tandenstoker om de chip in zijn mobiele telefoon te verwisselen omdat hij zijn vrouw niet kon bereiken," zegt een bron in het etablissement.

Lees ook: Medewerkers Marokkaans consulaat Barcelona cel in

De echtgenoot van de Marokkaanse vice-consul werd door de politie gearresteerd en uiteindelijk vrijgelaten "nadat hij zijn diplomatieke paspoort had getoond", meldt de krant, die benadrukt dat het Openbaar Ministerie zich het recht voorbehoudt om de opheffing van zijn immuniteit te vragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team