Zoeken

Dierentuin Rabat verwelkomt twee tijgers

14 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

De zoo van Rabat verwelkomt voor het eerst tijgers. Nayo en Matchy, een koppel tijgers afkomstig van een nationale zoölogische instelling, verblijven vanaf 9 juli en voor een periode van drie maanden in de dierentuin. Het park is blij met dit evenement en nodigt Rbatis en andere bezoekers uit om een kijkje te komen nemen.

"Om zijn aanbod te verrijken en de voorgestelde dierencollectie te diversifiëren, verwelkomt de Zoölogische Tuin van Rabat voor het eerst deze diersoort waar veel vraag naar is vanuit het publiek", aldus de zoo van Rabat in een verklaring.

De twee tijgers "Nayo en Matchy, zijn afkomstig van een nationaal zoölogisch instituut en zullen in de biozone van de Savanne worden geplaatst," aldus de verklaring. De twee katachtigen, die respectievelijk 4 en 3 jaar oud zijn, werden in Marokko geboren uit ouders die uit Frankrijk komen.

"Nayo, het mannetje, is roodachtig gestreept met zwart en weegt meer dan 250 kg, terwijl Matchy, het vrouwtje, een witte tijgerin is met een gewicht van ongeveer 200 kg," aldus dezelfde bron.

De tijger is de grootste in het wild levende kat en één van de grootste carnivoren op aarde. Het dier behoort volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) tot een bedreigde diersoort. Hij leeft in Azië, waar zijn verspreidingsgebied zich uitstrekt van India tot Siberië, via China en Thailand. Momenteel leven er in de wereld slechts ongeveer 4000 tijgers in het wild.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team