Zoeken

Walvis van bijna 20 ton spoelt aan bij Tan-Tan

17 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

Dinsdag spoelde een enorme walvis van 20 ton aan op een strand in El Ouatia bij de stad Tan-Tan, in het zuiden van Marokko.

Het betreft de gewone vinvis, die tussen de lente en de zomer de trek vanuit de Middellandse Zee maakt. De vinvis staat bekend als het op een na grootste dier ter wereld. In grootte wordt dit dier alleen overtroffen door de blauwe vinvis. Volgens de website Goud is de walvis ongeveer 16 meter lang en weegt hij tussen 15 en 20 ton.

Lees ook: Walvis verdwaalt na te zijn gespot in Marokko

De reden voor zijn stranding is nog niet bekend. Het gebeurt wel vaker dat er dode walvissen aanspoelen op de stranden van de zuidelijke provincies, met name tussen het strand van Sidi Ifni en Dakhla in het uiterste zuiden van Marokko. Vaak is dit het gevolg van natuurlijke oorzaken, maar ook ongeorganiseerde visserij of aanvaringen met grote schepen kunnen een reden zijn.

De Koninklijke Gendarmerie en vertegenwoordigers van de plaatselijke autoriteiten werden op de hoogte gebracht en kwamen ter plekke om de omstandigheden en oorzaken van de stranding van de walvis vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team