Zoeken

Binnenkort een "Leeuwenpark" in Agadir

18 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

De stad Agadir krijgt binnenkort een eigen "Leeuwenpark". Het project wordt gevestigd op een terrein van verschillende hectaren, waar toeristen de mogelijkheid krijgen om leeuwen in het wild te bewonderen. Het leeuwenpark wordt opgezet door Hakim Abdel Hafid, een Marokkaan met ervaring in het beheer van dit soort parken in Zuid-Afrika.

Het leeuwenpark komt aan de rand van de stad Agadir in de gemeente Drarga. Bezoekers zullen er de leeuwen kunnen observeren, door met hun auto over een speciaal aangelegd circuit te rijden. Het doel van een dergelijk park is om bezoekers de kans te geven om een verrijkend en onvergetelijk avontuur te beleven, aldus Challenge.

Lees ook: Grootste slang van Marokko leeft in Agadir

Het project is een initiatief van Hakim Abdel Hafid, een Marokkaanse bioloog die lang heeft gewerkt als beheerder van de leeuwenfokkerij in twee Zuid-Afrikaanse reservaten. Deze ervaring stelde hem in staat om eigenaar te worden van een privé-park. Hij wil zijn deskundigheid nu ook inzetten ten dienste van zijn land.

Onder de naam "The Lion Park of Drarka", is er op 14 maart 2021 een vergunning afgegeven voor de constructie en ging een maand geleden de aanleg van het park ook echt van start. Op de 20 hectare komen er naast een restaurant, ook sanitaire voorzieningen voor bezoekers, een moskee, een twintigtal ecolodges met een zwembad voor mensen die hun bezoek willen verlengen en is ook een verzorgingsruimte voorzien voor de dieren. Het park wordt opgedeeld in drie zones, in de eerste zone kunnen bezoekers Afrikaanse leeuwen observeren, een tweede is voor witte leeuwen en een derde zone is gereserveerd voor Barbarijse leeuwen.

Lees ook: Agadir Crocoparc: geboorte van 27 anaconda’s

In eerste instantie zal het leeuwenpark van Drarga 45 leeuwen opnemen uit het Zuidafrikaanse reservaat van Hakim Abdel Hafid, later komen er nog 20 leeuwen bij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team