Zoeken

Zware celstraf voor helen gestolen horloges Koning Mohammed VI

20 juni 2020 - 17:20 - Marokko

©

Een juwelier uit Fez is door de Marokkaanse justitie tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het helen van elf gestolen horloges van Koning Mohammed VI.

Assabah bericht dat de juwelier zijn onschuld claimt en door de minnaar van de kuisvrouw die de horloges enkele maanden terug in een paleis van Koning Mohammed VI had gestolen, zou zijn opgelicht. Hij zou hem hebben laten geloven dat de horloges uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstig waren.

De verdachte zou meerdere betalingen van 40.000 dirham hebben gedaan om de elf horloges in handen te krijgen. Hoeveel hij in totaal betaalde is niet bekend.

Het blad schrijft dat de man wist dat hij door de politie werd gezocht. Hij weigerde zich te melden en verbrak alle contacten met zijn familie en vrienden. Hij werd uiteindelijk in Taounate teruggevonden en gearresteerd.

De politie vermoedt dat de juwelier de diefstal van de horloges samen met de kuisvrouw, haar minnaar en twee andere verdachten organiseerde. Een nationaal arrestatiebevel was kort na de ontdekking van de diefstallen tegen hem uitgevaardigd.

Enkele weken geleden waren vijftien andere verdachten in deze zaak in eerste aanleg tot straffen van 4 tot 15 jaar gevangenis veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team