Zoeken

Demonstranten omsingelen helikopter minister Binnenlandse zaken in Al Hoceima

24 mei 2017 - 13:20 - Marokko

©

Het is minister Abdelouafi Laftit niet gelukt op de bevolking in het noorden van Marokko gerust te stellen. Net voor zijn vertrek werd zijn helikopter in de regio van Al Hoceima door demonstranten omsingeld.

De bewindsman bezocht dinsdag de gemeente Issaken om er met de bevolking te praten. In de gemeente is al een jaar een sit-in aan de gang buiten het gebouw van de territoriale administratie.

Laftit kwam in een helikopter van de Koninklijke gendarmerie aan. Eenmaal ter plekke vroeg hij om de vertegenwoordigers van de demonstranten te ontmoeten, wat hem werd geweigerd. Volgens plaatselijke media vroegen de demonstranten een dialoog in het bijzijn van alle inwoners en de media, wat de minister op zijn beurt weigerde.

De ontevreden bewoners riepen vervolgens ruim een half uur lang slogans tegen de overheid en de plundering van hun land door « ambtenaren van de staat ». Toen Laftit wilde vertrekken werd zijn helikopter omsingeld, wat de piloot niet tegenhield om op te stijgen.

Een ministeriële delegatie begaf zich maandag in Al Hoceima. De ministers van Binnenlandse Zaken, Landbouw en Visserij, Vervoer en Infrastructuur, Onderwijs, Communicatie en Cultuur en de staatssecretarissen voor Water, Sport Jeugd behoren tot de delegatie.

Bladna.nl