Zoeken

Al Hoceima omsingeld door ordediensten (video)

27 juni 2017 - 19:00 - Marokko

©

Al Hoceima wordt omsingeld door de ordediensten, wat de inwoners van de stad, en voornamelijk jongeren, niet weerhield op gisteren de straten op te gaan en te demonstreren. In meerdere wijken liep de situatie uit de hand, raakten mensen gewond en werden demonstranten gearresteerd.

De demonstraties werden gehouden na een oproep van de protestbeweging Hirak maar waren door de autoriteiten verboden. De politie probeerde de demonstranten op hardhandige wijze uiteen te drijven en gebruikte daarvoor onder meer traangas. Dat bericht Alyaoum24.

Volgens LeDesk werden bovendien door de politie controleposten aan alle ingangen van de stad opgezet om de aankomsten te controleren. Ook in Tamasint, Ajdir, Ait Qamra, Boukidaren, Imzouren en Ait Bouayach was de politie massaal aanwezig.

Veel bewoners oordelen dat het indrukwekkend aantal agenten in de stad zal leiden tot nieuwe, minder vreedzame demonstraties en gewelddadige incidenten tussen de politie en de demonstranten.

De eisen van de inwoners blijven onveranderd: de vrijlating van alle Hirak-gevangenen, het einde van de juridische procedures tegen hen en het vertrek van de ordediensten uit de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team